Tukko Design story

Ma már nem kell messzire mennünk, hogy tanúi lehessünk az egyszer használatos, eldobható műanyagok felhalmozódásának. Ellen MacArthur Foundation becslése szerint 2050-re a tengerekbe került műanyag darabok súlya meghaladja az ott élő halak össztömegét.

Jelenleg 4,7 és 12,7 millió tonna közötti műanyag kerül az óceánokba évente. Ezzel kapcsolatban a legfőbb feladatunk, hogy csökkentsük az egyszer használatos műanyagok előállítását és az ebből keletkezett tengeri hulladékot.

Milyen problémát okoznak?

TENGERI ÉLŐVILÁG

- Bekerülnek az állatok szervezetébe
- Romlik az élőhelyük minősége
- Káros hatással vannak rájuk a műanyagban található kémiai anyagok

EMBERI HATÁSOK

- A műanyagban található kémiai anyagok az emberi szervezetbe is bekerülnek
- Rengeteg felesleges anyagi kiadásunk keletkezik

KLÍMAVÁLTOZÁS

- 1 millió tonna műanyag újrahasznosítása annyival csökkenti a szén-dioxid kibocsátását, mintha 1 millióval kevesebb autó lenne az utakon

Mindezt felismerve alapítottuk meg a Tukko Design-t, hogy alternatívát nyújthassunk az olyan elhivatott embereknek, akik szeretnének hozzájárulni egy fenntartható, környezettudatos jövő kiépítésében. A Tukko Design-al tervünk, hogy ösztönözzük az embereket a többször használatos termékek elfogadására.

Elegáns és stílusos palackjaink segítségével szeretnénk inspirálni Titeket a misszió terjesztéséhez, hogy a környezettudatosság mellett egyediek is maradhassatok!

De miért Tukko?

Bemutatjuk Tukko-t, tevékenységünk fő inspirálóját

Szárazföldi görög teknősként szeretné a környezettudatosságot minél több emberhez eljuttatni, hogy segítsen vízi barátain.

Tegyünk együtt egy fenntartható jövőért!