Luffa csomag

Luffa csomag

Értékelések
5/5

Original price was: 2980Ft.Current price is: 2690Ft.

Akció!

Felejtsd el a műanyag tisztítókeféket!

Csomag tartalma:
• Luffa kefe
• 2db Luffa szivacs

Tukko Kiegészítő - Tukko Kiegészítő - Tukko Kiegészítő - Tukko Kiegészítő -
Tukko Kiegészítő - Tukko Kiegészítő - Tukko Kiegészítő - Tukko Kiegészítő -

Mi az a Luffa?

A Luffa (Luffa aegyptiacam, Luffa cylindrica) a tökfélék családjába tartozó zöldség, mely csak éretlen állapotában fogyasztható. Ha a termés már megérik, alkalmatlan emberi fogyasztásra. Mi mégis ezt az állapotot szeretjük jobban, ugyanis ekkor a zöldség hús eltűnik és megmarad a rostos csontváz, az ún. xilémszálak hálózata. Ezek a szálak felelősek a víz szállításában, így rendkívül jó nedvszívó képessége van. A kiszárított Luffa tehát az eredeti termés belső, rostos hálózata, mely kiszárítva a műanyag szivacsok vegán és műanyagmentes alternatívájaként terjedt el a világban.

Használat

Ezek a vegán, luffa tökből készült termékek tökéletes alternatívája a műanyag szivacsnak és kefének, ugyanis hatékonyan eltávolíthatók vele a zsíros szennyeződések és ételmaradékok. Tisztíthatod velük a különböző konyhai eszközöket, edényeket, poharakat stb. Emellett használhatod őket peelingszivacsként vagy sejtserkentő testápolóként is mosakodásnál.

Csomag tartalma

Méret

• Szivacs:
11,5 cm x 7 cm
• Kefe:
  Hossza: 11,5 cm
  Átmérő: ~5 cm

Összetétel

100% luffa tök
(Luffa aegyptiaca, L. cylindrica termése hámozva, magozva és kiszárítva)
Nyírfa nyél
100% organikus pamutzsinór

Miért jó?

Mivel növényi alapanyagokból készült, ezért komposztálható termékek, és természetes körülmények között is lebomlanak. Hosszú ideig hű társad lehet a takarításban és még a környezetnek is jót teszel, ugyanis környezetbarát alternatívája a műanyagból készült keféknek, szivacsoknak.

Javaslat

Használat előtt nedvesítsd be a Luffát, így az megszívja magát vízzel, megduzzad és kellően rugalmas lesz. Ahhoz, hogy megnöveld a szivacs és a kefe élettartamát, ne hagyd sokáig vízben állni, illetve használat után érdemes kinyomni, majd kirázni belőle a vizet és száraz helyen hagyni teljesen kiszáradni.

Használat után

Amennyiben a szivacs vagy a kefe már elhasználódott, nyugodtan komposztálhatod, ugyanis csak természetes anyagokat tartalmaz. Ha erre nincs lehetőséged, akkor dobd a zöld hulladékba.

Kapcsolódó termékek